Halid Muslimović na sudu: Bila je pijana, samo sam je gricnuo za rame

Radiosarajevo.ba
Halid Muslimović na sudu: Bila je pijana, samo sam je gricnuo za rame
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija / Halid Muslimović optužen za nanošenje tjelesnih povreda

Pjevač Halid Muslimović optužen za nanošenje tjelesnih povreda bivšoj partnerki Sonji Bašić danas je po prvi put ispričao svoju verziju šta se dogodilo kritične večeri u julu 2018. nakon koncerta u Kozarcu.

Kako prenosi Srpskainfo, Muslimović je u Osnovnom sudu Banja Luka ispričao da je Bašić upoznao 2015. godine u jednoj kafani u Melburnu u Australiji.

„Pričala mi je da se bavi bankarstvom, ulaganjem u nekretnine, nudila je neke kombinacije, ali nisam pristao na njih. Priča o dugu nije tačna“, rekao je Muslimović.

Optuženi je veći dio svjedočenja ipak posvetio kritičnoj večeri zbog koje se i našao na optuženičkoj klupi.

„Bašić je to veče bila vidno pijana i tražila je da je lično ja vozim za Banja Luku. Pokušavao sam na sve načine da nađem nekoga da je odveze, ali nisam uspio“, prisjetio se Muslimović rekavši da je Bašić željela da noć provedu zajedno u Banjoj Luci.

„U kafani gdje je bio koncert nije bila agresivna, ali se sve promjenilo kada je ušla u auto. Kada sam je vozio za Banja Luku udarala me po ruci i sve vrijeme sam se branio da ne napravim neki udes“, dodao je Muslimović.

U jednom trenutku zaustavio je auto, kako kaže da smiri Bašić. Pokušao je otvoriti njena vrata, ali su se zatvorila.

„Zatim sam izašao iz auta i otišao do njenih vrata, otvorio sam ih i pomogao joj da izađe napolje. Kada sam je pustio, pala je, a ja sam je gricnuo za rame da dođe sebi“, ispričao je Muslimović.

Optuženi je prvo odbio da potvrdi da li je bio u emotivnoj vezi sa Bašić, a kada ga je sud upozorio da mora odgovoriti kratko je rekao – nisam.

Muslimović je tokom svjedočenja u nekoliko navrata upozoravan od strane suda zbog neprimjerenog ponašanja prema tužiocu, ali i uopšte tokom svjedočenja.

Tokom današnjeg ročišta svoje iskaze su dali svjedoci odbrane mahom članovi benda optuženog. Svjedoci su redom govorili kako je Bašić kritične večeri popila flašu viskija i da je bila u vidno pijanom stanju. Tužilaštvo je prigovorilo iskazima istakavši da su svjedoci instruisani kako i šta da pričaju.

Odbrana je zatražila da se u nastavku sasluša vještak Željko Karan na okolnosti pijanstva optužene i nastanku njenih povreda, na šta je tužilaštvo prigovorilo jer je jedno vještačenje o povredama već obavljeno, a taj dokaz je izveden na suđenju. Sud je na kraj prihvatio zahtjev odbrane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije