BiH / Banjalučki sud naredio privođenje Halida Muslimovića

29. 09. 2020. u 21:11:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 57

Osnovni sud u Banjoj Luci dao je naredbu za prinudnim dovođenjem poznatog bosanskohercegovačkog pjevača Halida Muslimovića na ročište zakazano za 28. oktobar.

Muslimović, optužen za krivično djelo nanošenja tjelesnih povreda Sonji Bašić, nije se pojavio na pretresu 17. septembra, nakon čega je postupajući sudija donio naredbu da ga na naredno ročište privedu pripadnici Sudske policije RS-a, prenosi Srpskainfo.

Podsjetimo, Muslimoviću se sudi zbog nanošenja tjelesnih povreda i ugrožavanja sigurnosti na štetu Sonje Bašić iz Melburna.

Napad zbog koga se sudi pjevaču odigrao se 27. jula 2018. godine između dva i tri sata ujutro, na relaciji magistralnog puta Banja Luka - Kozarac.

Prema optužnici banjalučkog tužilaštva, Muslimović je nakon kraće prepirke u svom automobilu marke Peugeot 607 udario Bašić više puta šakom u lice.

Kako se dodaje, on nije štedio udarce, ugrize, niti pogrdne riječi prema Bašić, sa kojom je bio u emotivnoj vezi.

" Je.... te policija, ti ćeš mene prijaviti, ti si mala maca za mene, znaš li ti ko sam ja? Vozaću te u gepeku, mrak će te progutati", govorio je navodno Muslimović ženi koju je prethodno više puta udario šakom u glavu.

Kako se navodi, u jednom trenutku Muslimović je zaustavio vozilo, izašao i došao do vrata suvozača gdje je sjedila oštećena. Zatim ju je uhvatio rukom za kosu, izvukao iz auta i bacio na beton.

Dodaje se da je nakon što je bacio na beton, Muslimović podigao Bašić, udario je ponovo šakom u lice, a zatim i ugrizao za desno rame. Prema rezultatima istrage koju je provelo banjalučko tužilaštvo Bašić je zadobila višestruke povrede u vidu nagnječenja i ugriza.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA