BiH / Hahn o slučajevima Memić i Dragičević: Neprihvatljivo za državu koja želi u EU

30. 06. 2019. u 13:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 48

Johannes Hahn, europski komesar za proširenje i susjednu politiku, komentirao je na društvenim mrežama proteste koji su jučer u Sarajevu održani zbog neriješenog slučaja smrti Dženana Memića.

"Prije tri mjeseca sreo sam se sa roditeljima Davida Dragičevića i Dženana Memića. Jučer su oni i mnogi drugi ljuti roditelji i građani mirno demonstrirali u Sarajevu protiv nepravde u Bosni i Hercegovini. Duga odgađanja u pravnim procesima ovih i sličnih slučajeva neprihvatljivi su u državi koja želi biti članica Evropske unije", napisao je Hahn.

Podsjećamo, u Sarajevu su jučer održani protesti na kojima se tražila pravda za Davida (Dragičevića), Dženana (Memića) i svu djecu Bosne i Hercegovine. 

Arijana Memić: Doći će oni kod Boga, a kod Njega nema izbrisanih snimaka
Muriz Memić otkrio kako izgleda kombi koji je navodno udario Dženana
Muriz Memić pokazao "svoje dokaze": Zašto ovaj kombi nije mogao ubiti Dženana
"Moćnici štite ubice": Protesti za Dženana, Davida i svu našu djecu

Kako su istakli, bili su to protesti za Dženana i Davida, za stradale Selmu i Editu, za mladića Hameta koji je podlegao povredama nakon sto je pretučen, za policajce Adisa i Davora koji su ubijeni u pucnjavi i još niko nije odgovarao, za dječaka Mahira Rakovca, koji je izvršio samoubistvo nakon što je godinama trpio vršnjačko nasilje, istragu je također vodila Dalida Burzić, niko nije kažnjen.. za našeg Denisa, Alena, Ivonu, Havu, Haruna, Amara, Jovana, Nikolu i nažalost mnogobrojne druge.

Na protestima, koji su održani u 18 sati ispred zgrade Narodnog pozorišta, govorili su Arijana i Muriz Memić, Amir Agić, Ifet Feraget, te Suzana Radanović.

Protestima nije prisustvovao Davor Dragičević, otac ubijenog banjalučkog mladića Davida, ali je jutros uputio emotivnu poruku svima koji su jučer došli na proteste.

NEMA KOMENTARA