Davor Dragičević poslao poruku Sarajlijama nakon protesta

Radiosarajevo.ba
Davor Dragičević poslao poruku Sarajlijama nakon protesta
Foto: Patria / Muriz Memić i Davor Dragičević

U Sarajevu su jučer održani protesti na kojima se tražila pravda za Davida (Dragičevića), Dženana (Memića) i svu djecu Bosne i Hercegovine. 

Kako su istakli, bili su to protesti za Dženana i Davida, za stradale Selmu i Editu, za mladića Hameta koji je podlegao povredama nakon sto je pretučen, za policajce Adisa i Davora koji su ubijeni u pucnjavi i još niko nije odgovarao, za dječaka Mahira Rakovca, koji je izvršio samoubistvo nakon što je godinama trpio vršnjačko nasilje, istragu je također vodila Dalida Burzić, niko nije kažnjen.. za našeg Denisa, Alena, Ivonu, Havu, Haruna, Amara, Jovana, Nikolu i nažalost mnogobrojne druge.

Počeli protesti Pravda za Dženana, Davida i svu djecu
Arijana Memić: Doći će oni kod Boga, a kod Njega nema izbrisanih snimaka
Muriz Memić otkrio kako izgleda kombi koji je navodno udario Dženana
Muriz Memić pokazao "svoje dokaze": Zašto ovaj kombi nije mogao ubiti Dženana
"Moćnici štite ubice": Protesti za Dženana, Davida i svu našu djecu

Na protestima, koji su održani u 18 sati ispred zgrade Narodnog pozorišta, govorili su Arijana i Muriz Memić, Amir Agić, Ifet Feraget, te Suzana Radanović.

Protestima nije prisustvovao Davor Dragičević, otac ubijenog banjalučkog mladića Davida, ali je jutros uputio emotivnu poruku svima koji su jučer došli na proteste:

"Hvala, moje rodno Sarajevo. Hvala za pjesmu mog Davida. Zajedno do kraja, Pravda za Davida."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije