! / Dragičević se obrušio na opoziciju i ambasade: Nemam ništa od saopštenja i lajkova

27. 06. 2019. u 18:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 371

Preko Facebook grupe Pravda za Davida koja broji više od 264.000 članova, ponovo se obratio otac stradalog mladića Davida Dragičevića - Davor.

"Intenzivirali su se napadi na grupu u posljednjih deset dana, što se mnogima nije svidjelo. Rekao sam namjerno da želim da se osnuje politička partija u Bosni i Hercegovini. Odjednom je svima zasmetalo. Većina je bila protiv politizacije grupe, a sada su svi za politizaciju i pribavljanje članova. Rekao sam da nikada to neću dopustiti. Znamo zašto smo stali - za ubijeno dijete Davida Dragičevića. Svi koji sada prilaze znaju da je 80 posto slučajeva završeno. Manite se grupe Pravda za Davida: Sve što je opozicija uradila, hvala im na tome. Ne želim govoriti o poziciji i Savezu nezavisnih socijaldemorata. Želimir Lepir, okružni tužioc je rekao mojem advokatu: "Hoćeš da me ubije Dragan Lukač ako tražiš da se pokrene istraga o ubistvu. Opozicija nije došla na moj zahtjev, već na zahtjev majke Suzane. Mene s lično izdali i ostavili na cijedili. Sve što su rekli i potisali su slagali i odustali. Ja im ne vjerujem. Vi vjerujte, ja neću. 25. 12. je Evropska unija upozorena šta će biti. Desilo se ono što se desilo - hapšenja, zastrašivanja. Ko je stao u odbranu - nije niko. Hvala Bogu pa sam se sklonio. Od opozicije mi niko nije pomogao. Pomogli su drugi ljudi. Draško Stanivukoviću, zvala te pripadnica grupe da pomogneš, ti si otišao kući spavati. Sastanak sa Stanivukoviće,m i imam svjedoke za to, jeste bio u cilju obezbijeđivanja bine za proteste i to je uradio", rekao je na početku obraćanja dodavši: 

"Pravdu za Davida nikada neću žrtvovao radi pozicije niti opozicije. Na početku sam skupa rekao da grupa nije ovdje da ruši. Mislili ste opozicijo nas žrtvovati i uzeti slavu? Ja i Željko Dabić smo poslije toga optuženi za državni udar. Gdje je za Stanivukovića ubrzani postupak za državni udar, za oštećenje policijskog vozila? Nemojte ovo lično shvatati. Idite na proteste opozicije, ja ne mogu. Vrijeđajte se lično koliko hoćete, ja od vas nemam ništa. Od licemjerstva i fejsbučenja nema ništa. Davor Dragičević nikoga nije pitao ko će ući u Skupštinu. Svi hoćete da predstavljate da sam autokrata i da nekome naređujem. Mogu samo sebi narediti. Hvala svima koji su bili na trgu. Suština je da smo stali na trg za ubijeno dijete koje su ubili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uz pomoć tužilaštva. Ja sam rekao imena, a što to vi opozicijo ne uradite? Partija demokratskog progresa i Savez nezavisnih socijaldemokrata su u koaliciji u deset općina. Odogovrno tvrdim da ste 70 posto glasova dobili zloupotrebljavajući grupu", istakao je.

Ponovio je da nikome ne može biti veći interes od njega samog i majke Suzane da se "otkriju ubice".

Prema njegovim riječima, opozicija koristi dati trenutak za svoje interese.

Tvrdi da će Pravda za Davida imati samo jedan cilj koji je odavno poznat dodavši:

"Mojih deset minuta govora pred Narodnom skupštinom je vrijednije od vaših deset godina... Bojite li se Dragana Lukača, pa boji ga se i Milorad Dodik. Osnovat ćemo političku partiju i ona se neće zvati Pravda za Davida. Ona je čista. Ako osnujemo partiju, igrat ću prema vašim pravilima iako nisam takav igrač. Probat ću. Ko je zaštitio članove Pravde za Davida - nije niko. Niko nikad neće biti član grupe. Gotovo je. Moj logo, sin i interes vam neću nikada dati. Od Mladena Ivanića, Igora Crnadka i Partije demokratskog progresa ne očekujte ništa. Za Srpsku demokratsku stranku to ne mogu reći. Hvala Branislavu Borenoviću na Anketnom odboru, ali šta dalje? Nemojte praviti idole od bilo koga. Držite se svojeg mišljenja i radi svojeg interesa na kraju krajeva."

Kako je kazao, od podrške saopštenjima i lajkova nema ništa.

Naveo je da je David bio radničko dijete koje je ubijeno.

"Da ste riješili ubistvo Davida Dragičevića, riješili biste 80 posto slučajeva u Republici Srpskoj. Na kraju će Dragan Čavić ispasti najpošteniji. Meni ne trebaju strane ambasade da me tapšu po ramenu. Gotovo je ljudi. Vrijeme je prošli. Pravda za Davida će u Bosni i Hercegovini biti registrovana kroz političku partiju. Vi i dalje, ako hoćete, slušajte p********a", njegova je poruka opoziciji.

Kao bitnim je naveo to što je grupa opstala i to što će raditi onako kako se on dogovori s drugim članovima.

Najavio je prisustvo na protestima koje će organizovati Muriz Memić - otac stradalog Dženana u subotu, 29. juna u Sarajevu.

NEMA KOMENTARA