Davor Dragičević žestoko odgovorio advokatu Dušku Tomiću

Radiosarajevo.ba
Davor Dragičević žestoko odgovorio advokatu Dušku Tomiću
Foto: Nedim Grabovica / Davor Dragičević u Banjoj Luci

Advokat Duško Tomić sinoć je u emisiji Izazovi BN TV da je David Dragičević ubijen.

Govoreći o istrazi, Tomić je rekao da je došao do pouzdane informacije da je motiv tog ubistva "hakerski ulazak u jedan račun gdje je ogroman novac".

Advokat Tomić tvrdi da zna šta je motiv ubistva Davida Dragičevića!

Nedugo nakon što su objavljene tvrdnje advokata Tomića, na grupi Pravda za Davida oglasio se otac ubijenog banjalučkog mladića - Davor Dragičević, koji se trenutno nalazi u Austriji. Iz BiH je pobjegao nakon progona banjalučke policije i MUP-a RS, uz objašnjenje da strahuje da će ga "ubiti, baš kao što su ubili i njegovog Đakca (Davidov nadimak, op.pr.).

Davor nije štedio riječi, pa je Tomiću poručio da je "UDBA-ško đubre", koje je ponovo u akciji, "opet po zadatku koji su mu povjerili Burle (pogrdni nadimak za Milorada Dodika, op.pr.) i Zlukač (nadimak ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača).

Dragičević je otkrio i da je podnio disciplinsku prijavu protiv Tomića, ali i protiv Ante Nobila: "Zbog konstantnog iznošenja laži i neistina i iznošenja lažnih dokaza također je podnesena prijava i Hrvatskoj advokatskoj komori protiv još jednog UDBA-ša Ante Nobila."

"Koga su oni branili, neprijatelj mu nije trebao. Jedini advokat porodice Dragičević je Ifet Feraget", napisao je Davor.

Podsjećamo, porodicu ubijenog Davida Dragičevića u jednom trenutku je zastupao advokatski tim u kojem su bili Tomić, Nobilo i Feraget. Tomić i Nobilo su brzo istupili iz tima, dok Feraget i dalje stoji uz Davora, Suzanu i Pravdu za Davida.

Podsjećamo, David Dragičević je nestao 18. marta 2018., a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana poslije na ušću rječice Crkvena u Vrbas. Njegovi posmrtni ostaci su na zahtjev porodice, 12. marta ekshumirani i izmješteni u Austriju, gdje su tri dana poslije ponovo sahranjeni. Okupljanja u centru Banje Luke, na kojima je tražena istina o stradanju tog mladića, prekinuta su krajem prošle godine (kada je Davor i napustio BiH), a građani su nakon toga nastavili svako veče da pale svijeće u krugu banjalučke pravoslavne crkve.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije