Hadžiomerović: FZZZ će oboriti rekorde u zapošljavanju

A. D.
Hadžiomerović: FZZZ će oboriti rekorde u zapošljavanju
Arhiv / Ilustracija
U Službenim novinama Federacije BiH objavljena je odluka Vlade FBiH kojom se 16 miliona KM namijenjenih za zapošljavanje deponira na račun Razvojne banke FBiH.

Tragom ove informacije kontaktirali smo predsjednika Upravnog odbora Federalnog zavoda za zapošljavanje Zlatka Hadžiomerovića koji nam je otkrio da bi ova sredstva trebala biti stavljena u funkciju najesen

"Mi smo predložili Vladi FBiH da se sredstva Zavoda vrate Razvojnoj banci. Ja i direktorica Zavoda Helena Lončar smo se obratili Vladi da donese tu odluku, jer je Vlada u funkciji skupštine Razvojne banke. Taj novac ćemo iskoristiti u zapošljavanje. Mi ćemo vjerovatno u septembru raspisati javni poziv", kazao nam je Hadžiomerović.

Istaknuo je da će Zavod napraviti nekoliko programa radi zapošljavanja mladih.

"Gledat ćemo da budu što pristupačniji firmama odnosno poslodavcima. Bit će napravljene određene modifikacije. Nama je cilj da zaposlimo što više ljudi. Imamo određene informacije od Vlade da je šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU Lars Gunnar Wigemark obećao sredstva za narednu godinu.

Cijenim da bi Zavod za zapošljavanje mogao oboriti rekorde u idućoj godini kada je riječ o zapošljavanju", rekao je Hadžiomerović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije