Vlada FBiH odlučila: Produžen moratorij na zapošljavanje državnih službenika

Radiosarajevo.ba
Vlada FBiH odlučila: Produžen moratorij na zapošljavanje državnih službenika
Huffington Post / Ilustracija
Na posljednjoj sjednici Vlade Federacije moratorij na zapošljavanje državnih službenika, namještenika i ostalih zaposlenika produžen je za dodatna tri mjeseca.

Tačnije, Vlada je zadužila federalne uprave, upravne organizacije, stanove i druge institucije i službe, naročito Agenciju za državnu službu, institucije koje je osnovala Federacija BiH, a koje ivrše javna ovlaštenja i koje imaju svojstvo pravnog lica, izuzetv federalnih ministarstva, da obustave konkurse procedure do 30. septembra 2017. godine.

Također, naređeno je da se obustavi i zaključivanje svih ugovora o djelu do ovog datuma.

"U slučaju neodložne potrebe ovi federalni organi mogu tražiti saglasnost Vlade FBiH za provođenje konkursne procedure za prijem državnih službenika, namještenika i ostalih zaposlenika, uz prethodno pribavljeno mišljenje Federalnog ministarstva finansija.

U slučaju neodložne potrebe ove institucije ugovor o djelu mogu zaključiti isključivo uz prethodnu saglasnost Vlade FBiH.

Ranije date saglasnosti od strane Vlade FBiH za zaključenje ugovora o djelu federalnim ministarstvima, a koje nisu realizirane ostaju na snazi i ne podliježu ponovnom davanju saglasnosti Vlade FBiH", stoji u saopćenju Vlade FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije