Benjamina Karić objavila koji su gradonačelnici podržali rezoluciju o genocidu u Srebrenici: 'Hvala'

12
Radiosarajevo.ba
Benjamina Karić objavila koji su gradonačelnici podržali rezoluciju o genocidu u Srebrenici: 'Hvala'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Benjamina Karić, novogodišnji press za kraj 2023. godine

Gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić, izrazila je zahvalnost uvaženim gradonačelnicima i predsjednicima iz različitih gradova na podršci usvajanju rezolucije o genocidu u Srebrenici.

U svom izlaganju, zahvalila je gradonačelnicima i predsjednicima Istanbula, Ankare, Bursa, Tirane, Dubrovnika, Bara, Bijelog Polja, Petnjice, Rožaja, Tuzi, i Ulcinja, ističući njihovu beskompromisnu podršku istini, pravdi i borbi protiv zla.

Pohvalila je njihovu hrabrost u vođenju bitke za istinu i pravdu, te naglasila važnost podrške Sarajevu i cijeloj Bosni i Hercegovini u borbi za čuju glas žrtava.

Gošća muzička urednica na Radiju Sarajevo: Suzana Toplić Berberović vodi nas u svijet filmske muzike

Gošća muzička urednica na Radiju Sarajevo: Suzana Toplić Berberović vodi nas u svijet filmske muzike

Istakla je kako je javno praćenje Generalne skupštine UN-a organizirano u sarajevskoj Vijećnici od 16 sati.

"Hvala uvaženom gradonačelniku Istanbula - Ekrem İmamoğlu, Ankari i gradonačelniku Mansur Yavaş, Bursa - Mustafa Bozbey, Tirana – Erion Veliaj, Dubrovnik – Mato Frankovic, Bar – predsjedniku Dušanu Raičeviću, Bijelo Polje – predsjedniku Petru Smoloviću, Petnjica – Samiru Agoviću, Rožaje – Rahmanu Husoviću, Tuzi - Lindon Gjelaj, Ulcinj – Omer Bajraktari za podršku usvajanju rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Hvala što beskompromisno stojite na strani istine, pravde i sa nama, vodite bitku u kojoj, ovoga puta, dobro mora pobijediti zlo!

Hvala što Sarajevu i cijeloj Bosni i Hercegovini pomažete da se glas žrtava čuje i što ne pratite nijemo još jedan poraz čovječanstva.

Još jednom napominjem da će danas od 16 sati, u sarajevskoj Vijećnici biti organizirano javno praćenje Generalne skupštine UN-a", napisala je Benjamina na Facebook profilu.

Hvala uvaženom gradonačelniku Istanbula - Ekrem İmamoğlu, Ankari i gradonačelniku Mansur Yavaş, Bursa - Mustafa Bozbey,...

Posted by Benjamina Karić rođ. Londrc on Thursday, May 23, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije