U Srebrenici jutros osvanuli i plakati, oglasio se Ćamil Duraković

8
Radiosarajevo.ba
U Srebrenici jutros osvanuli i plakati, oglasio se Ćamil Duraković
Foto: Privatni album / Ćamil Duraković

Plakati s porukom "Mi nismo genocidan narod" koji su jutros, 23. maja, osvanuli u Srebrenici izazvali su reakcije uoči današnjeg glasanja o rezoluciji o Srebrenici na Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda.

Ovi plakati su postavljeni povodom predstojećeg prijedloga da se 11. juli proglasi Međunarodnim danom sjećanja i obilježavanja genocida u Srebrenici, ali još nije poznato ko ih je postavio.

Potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Rs Ćamil Duraković, reagirao je na ove plakate objavom na društvenim mrežama: "Ovog jutra u Srebrenici ništa novo..."

EURO 2024 | Uspješan start za prvake: Italija preokretom savladala Albaniju

EURO 2024 | Uspješan start za prvake: Italija preokretom savladala Albaniju

Inače, na ulicama oko Srebrenice od jutros se nalaze i okklopna vozila MUP-a Rs. Više o tome pronađite OVDJE.

Fotografija spornog bilborda podijeljena je na društvenim mrežama, izazivajući oštre reakcije, posebno u kontekstu nadolazeće sjednice Generalne skupštine UN-a. Na toj sjednici će se razmatrati usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici, koja će se naći na dnevnom redu pod temom "Kultura mira".

Autori rezolucije, Bosna i Hercegovina, Ruanda i Njemačka, podržani su od strane 38 država koje izražavaju svoju volju da budu kosponzori. Ovaj korak predstavlja važan potez u priznavanju i osudi genocida te u promicanju kulture mira.

Objava Ćamila Durakovića
Radiosarajevo.ba: Objava Ćamila Durakovića

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije