Građanski savez: CIK je dio Čović-Dodikovog plana B

Radiosarajevo.ba
Građanski savez: CIK je dio Čović-Dodikovog plana B
Foto: Demokratska fronta / Emir Suljagić (GS) i Željko Komšić (DF)

Povodom jučerašnje kazne koju je Centralna izborna komisija (CIK) dala koaliciji DF-GS, iz Građanskog saveza oglasili su se saopćenjem za javnost u kojem su naveli sljedeće:

"Mi u Građanskom savezu javnost podsjećamo da je CIK institucija koja godinama radi za interese Dodik-Čović osovine i koja je dovela u pitanje legalnost izbornog procesa svojim aktivističkim i nepoštenim djelovanjem. Naime, CIK se pravi nemušt na hiljade lažnih prijava i krađa identiteta građana, koji su gotovo sigurno urađeni u režiji pomenute osovine i susjednih država, a kažnjava one političke snage koje se suprotstavljaju planu B neprijatelja BiH.

S obzirom na to da CIK ima istoriju korištenja drakonskih mjera protiv GS nas jučerašnja kazna ne iznenađuje niti plaši. Ono što je već mjesecima jasno jeste da je CIK integralni dio Dodik-Čovićevog plana B, jer kako drugačije objasniti šutnju na prijetnje zvaničnika SNSD novim genocidom, tvrdnje da BiH nije država i da rijeka Drina nije granica?

GS ponavlja poziv svim pro-bosanskim strankama da uradimo sve da povećamo izlasnost birača, jer je to jedini način da se spriječe planirane izborne krađe u režiji otvorenih neprijatelja BiH", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije