Građani proslavljaju Dan nezavisnosti BiH na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović

Radiosarajevo.ba
Građani proslavljaju Dan nezavisnosti BiH na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Građani Sarajeva proslavljaju Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović

Građani Sarajeva proslavljaju Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović, gdje je cjelodnevna zabava organizirana zahvaljujući Vladi Kantona Sarajevo i Bosanskom kulturnom centru.

U prisustvu brojnih pripadnika mlađe populacije prvi mart svim građanima čestitao je kantonalni premijer Edin Forto.

"Sretni smo što smo prvi put omogućili građanima da na otvorenom prostoru uživaju u jednom od najvažnijih praznika svoje domovine. To je prije svega važno za djecu da se imaju na osnovu čega sjećati obilježavanja Dana nezavisnosti i što je najvažnije osjetiti radost", rekao je za Fenu Forto.

Osmijesi na dječijim licima pokazuju da današnje druženje ima smisla, a počelo je zabavno-muzičkim programom u kojem su učestvovale predškolske ustanove, osnovne i muzičke škole, kao i folklorni ansambli iz Kantona Sarajevo.

Također, veliko interesovanje djece izazvala su druženja sa vatrogascima i policajcima na punktovima.

"To je dio dnevnog programa, u kojem sigurno najviše uživaju najmlađi sugrađani. U večernjim satima na pozornici na Trg Oslobođenja - Alija Izetbegović bit će upriličeni nastupi bh. grupa Regina i Gonzo", istakla je Feni Sanela Lemeš uime Bosanskog kulturnog centra.

Građanima je poručila da sa kostimiranim glumcima mogu napraviti fotografije u posebno dizajniranim selfi kornerima, pored čega prazničnu atmosferu upotpunjuju maskote Vučko i Groodvy.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije