Poruka bh. političarima sa protesta u Sarajevu: Sklonite se, ima ko hoće!

9
Radiosarajevo.ba
Poruka bh. političarima sa protesta u Sarajevu: Sklonite se, ima ko hoće!
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Protesti u Sarajevu "Borba za život"

U Sarajevu danas se održavaju protesti pod sloganom "Borba za život".

Građani koji su se prisružili protestima su vrlo jasni u zahtjevima prema bh. vlastima - ostavke ili nabavka vakcina i masovna imunizacija građana.

Jedna od organizatorica protesta Maja Gasal-Vražalica odgovorila je novinarima na pitanje - zašto ostavke?

"Zato što u ovom periodu, u ovih pola godine, nisu bili sposobni da nabave vakcine. Dakle, ljudi, sklonite se, ima ko zna, ima ko hoće", poručila je Gasal-Vražalica okupljenim novnarima.

Osvrnula se i na izjavu Vjekoslava Mandića, federalnog ministarstva zdravstva.

"Jučer je Vjekoslav Mandić, kao ministar (zdravstva, op.pr), kao odgovorno lice, rekao da je pokušao, ali, eto, ne može. Dobro, onda se sklonite, ima ko zna - a pritom ste prvi zadigli rukav da primite vakcinu", poručila je Gasal-Vražalica.

Organizatorice protesta su podsjetile na zahtjeve, od ostavki do preciznog plana za borbu protiv pandemije koju mora ponuditi nova vlast.

Prisjetit ćete se, rekle su, da je Vlada Federacije i dalje u tehničkom mandatu, što znači da rezultati općih izbora uopće nisu provedeni na ovom nivou.

"Nemamo nikakvu poruku za međunarodnu zajednicu, jer od njih ne očekujemo ništa. Očekujemo od onih koje mi plaćamo, koji bi trebali da rade za ovu državu, na tim su pozicijama. Zašto bih ja gledala u međunarodnu zajednicu?". pitala je Gasal-Vražalica.


Nadalje, Gasal-Vražalica je kazala da će grupa koju predstavlja rado podržati svaki budući protest.

Naglasila je da je vrijeme da se pokrenemo i da umjesto ratovanja na Facebooku - poduzmemo konkretne aktivnosti, kao što su i današnji protesti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije