Informacije / Zbog protesta: U Sarajevu danas izmjena režima gradskog saobraćaja

06. 04. 2021. u 09:22:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 17

GRAS obavještava korisnike da je u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, zbog održavanja mirnih protesta pod nazivom „Borba za život“ u utorak, 6. aprila 2021. u periodu od 11:30 do 14:00 sati odobrena je privremena obustava saobraćaja u ulici Zmaja od Bosne (od raskrsnice sa ulicama Vrbanja i Fra Anđela Zvizdovića do ulice Ložionička ) i u ulici Hamdije Čemerlića (na dijelu od raskrsnice sa ulicom Zmaja od Bosne do raskrsnice sa ulicom Put života).

Kako je saopćeno, doći će do obustave saobraćaja i izmjena u odvijanju javnog gradskog saobraćaja:

- Tramvajski saobraćaj će biti kraće obustavljen do prolaska učesnika protesta raskrsnicom ulica Zmaja od Bosne - Hamdije Čemerlića;

- Linije 23a Ž. Stanica – Rajlovac - Reljevo Dom - Dobroševići i 18 Drvenija – Pofalići biće preusmjerene ulicom Put života;

- Linija 31e Vijećnica - Dobrinja u skladu sa uputama pripadnika MUP-a na dijelu ulice Zmaja od Bosne od raskrsnice sa ulicama Vrbanja i Fra Anđela Zvizdovića do ulice Ložionička biće preusmjerena trolejbuskom trasom.
Regulaciju saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevou etapno u zavisnosti od brzine učesnika mirnih protesta.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA