Grad Tuzla će pomoći svim prodavačima koji su izgubili štandove u požaru

Radiosarajevo.ba
Grad Tuzla će pomoći svim prodavačima koji su izgubili štandove u požaru
U Gradskoj upravi Tuzle danas je održan sastanak kolegija gradonačelnika povodom požara koji je preksinoć uništio tzv. Hametovu pijacu.

Vanredna vanredna sjednica Kolegija gradonačelnika donijela je sljedeće zaključke:

  1. Požar na buvljoj, tzv. Hametovoj pijaci, ugrozio je egzistenciju velikog broja prodavača polovne robe. Prema prodavačima koji žive od prodaje polovne robe, radeći i u najtežim zimskim uvjetima, gradska uprava, gradska preduzeća i ustanove trebaju pokazati socijalnu osjetljivost, empatiju i solidarnost. Ljudima treba pomoći.
  2. Zato svim prodavačima koji su zbog požara, kojeg sami nisu skrivili, izgubili prodajno mjesto, gradske tržnice i pijace, obezbijediće besplatan prodajni štand na Glavnoj gradskoj pijaci, najmanje na 60 dana.
  3. Ukoliko sanacija požarom uništene pijace ne bude dovršena u roku od 60 dana, prodavači će besplatno koristiti štandove gradske pijace, najduže do 90 dana.
  4. Pozivamo prodavače koji su koristili štandove na pijaci koju je uništio požar, da se odmah počnu prijavljivati u Upravu gradske pijace, i to od danas 6.5.2017., u 14 sati.
  5. Nadamo se da će u istrazi, koja je u toku, što prije biti utvrđeni i javno saopšteni uzroci požara u kojem su izgorjeli prodajni štandovi i roba velikog broja prodavača.
  6. Prema informaciji Profesionalne vatrogasne jedinice Grada Tuzla, broj požara je u porastu. Zato pozivamo sva pravna lica da sa maksimalnom ozbiljnošću u primjeni propisa, pristupaju mjerama protivpožarne zaštite, a nadležne protivpožarne inspekcije, da pojačaju inspekcijski nadzor.
  7. Zahvaljujem Vatrogasnoj jedinici Grada Tuzla, na pokazanoj profesionalnosti i trudu, da se požar lokalizuje, zaključeno je na sjednici kolegija gradonačelnika Tuzle.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije