Grad Sarajevo predstavio program javnog dočeka Nove 2023. godine

7
Radiosarajevo.ba
Grad Sarajevo predstavio program javnog dočeka Nove 2023. godine
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Grad Sarajevo predstavio program javnog dočeka Nove 2023. godine

Za nezaboravan doček Nove 2023. godine na otvorenom, pobrinut će se oni kojima je muzika život i sloboda, a Sarajevo ljubav - Dubioza kolektiv.

Dubiozu kolektiv nije potrebno posebno predstavljati, postali su megapopularni i ne namjeravaju se zaustaviti.

Poznato ko će pjevati na dočeku Nove godine u Sarajevu: Ovo su detalji

Poznato ko će pjevati na dočeku Nove godine u Sarajevu: Ovo su detalji

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

Svojim muzičkim i društveno angažiranim djelovanjem obilježili su domaću alternativnu scenu te napravili sa ovih područja jedinstven proboj u vrh muzičkih zbivanja regiona Jugoistočne Europe.

Press konferencija o svim detaljima održana je danas, 23. septembra 2022. godine, u sarajevskoj Vijećnici, a prisutnim medijima obratili su se predsjednik Turističke zajednice KS Kenan Magoda, gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić, premijer KS Edin Forto, dopredsjedavajuća Gradskog vijeća Grada Sarajeva Mirela Džehverović i prof.dr. Maja Arslanagić Kalajdžić sa Ekonomskog instituta.

Ulogu dobrog domaćina i grada koji garantuje nezaboravan provod ove godine namjeravamo opravdati spektakularnim nastupom grupe Dubioza kolektiv, koja bilježi izuzetnu slušanost i uspješne nastupe pred evropskom publikom i zasigurno je naš najbolji izvozni bh. muzički proizvod.

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba: Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva

"Turistička zajednica KS, koja nije budžetska organizacija, već prihode ostvaruje od boravišne takse i turističke članarine i za transparento trošenje sredstava odgovara turističkoj industriji, organizaciju javnog dočeka Nove godine prepoznaje kao jedan od najznačajnijih događaja za koji moramo birati najbolje. Najveći broj turista koji za doček Nove godine i uživanje u zimskim praznicima tradicionalno biraju Sarajevu dolazi iz susjednih zemalja i zemlje regije: Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Slovenija i Makedonija, gdje grupa Dubioza kolektiv uživa veliku popularnost i sigurno je najbolji izbor koji će privući regionale turiste koji su nam ciljna skupina.

Prema prosječnim pokazateljima, za novogodišnje praznike u KS očekujemo 15.000 turističkih noćenja, što je 30.000 KM naplaćene boravišne takse i između minimalno 15 i 22 miliona KM prihoda od turizma. U obzir treba uzeti da je svako četvrto radno mjesto u direktnoj vezi sa turizmom, što znači da će benefite osjetiti cijela turistička industrija i sve povezane djelatnosti. Nastavljamo hrabro i transparentno birati najbolje - Sarajevo će biti grad muzike, grad filma i grad najbolje zabave", poručio je Kenan Magoda, predsjednik Turističke zajednice KS.

Na press konferenciji obrazložena je ekonomska opravdanost organizacije javnog dočeka i sve pozitivne efekte po KS, a gradonačelnica Karić pojasnila je pravni aspekt organizacijskog procesa i pozvala sve turiste i građane Sarajeva i BiH da uživaju u najboljoj novogodišnjoj zabavi!

Dubioza kolektiv
Foto: Facebook: Dubioza kolektiv

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije