Grabovica: Imamo obavezu podsjećati i upozoravati na ludilo rata

E. M.
Grabovica: Imamo obavezu podsjećati i upozoravati na ludilo rata
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Fikret Grabovica

Povodom Dana sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva i Dana pobjede nad fašizmom, Fikret Grabovica, predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva, kazao je da današnji dan neće biti obilježen kao i prethodnih godina zbog pandemije koronavirusa.

"Zbog specifičnih okolnosti na spomen-obilježja neće kao prethodnih godina biti manifestacija koje su na primjeren način simbolizirala na taj čin sjećanja na ubijenu djecu. Na obilježjima neće biti sarajevskih mališana kao prethodnih godina, samo će delegacije položiti cvijeće I odati počast te na taj način nastaviti tradiciju i njegovati kulturu sjećanja i čuvati našu djecu od zaborava", kazao je Grabovica.

Istakao je da ovaj dan, kao simbol stradanja djece, podsjeća, opominje i naređuje nezaborav

"Mi koji smo svjedoci najnemilosrdnijih zločina počinjenih u najnehumanijoj opsadi grada u modernoj historiji imamo obaveze i odgovornost a to je  podsjećati, upozoravati i boriti se protiv ludila rata, sile i nepravde”, istakao je Grabovica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije