Potvrđeno sa KCUS: Doktor Šabanović razriješen dužnosti šefa Klinike

Radiosarajevo.ba
Potvrđeno sa KCUS: Doktor Šabanović razriješen dužnosti šefa Klinike
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / UKCS

Šef Klinike za abdominalnu i opštu hirurgiju na Kliničkog centra Univerzitta u Sarajevu Jusufu Šabanoviću nakon sinoćnjeg "korona derneka" u sarajevskom Golf klubu razriješen je dužnosti sa ove funkcije potvrdila je za Radiosarajevo.ba direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

"Prim. dr. Jusuf Šabanović razriješen je dužnosti šefa Opće i abdominalne hirurgije KCUS. Zbog nepoštivanja općih propisanih mjera i opasnosti za uposlenike KCUS i bolesnike, upućen je u samoizolaciju i na postupak epidemiologa KS.
Pravila su ista za sve i svi ih moraju poštovati, bez izuzetka i bez obzira na titule i status u društvu. KCUS principijelno postupa i smatra da je ponašanje kolege nedopustivo rizično.

Ne želimo da bilo ko, neodgovornim ponašanjem ugrozi dosadašnje izvanredne rezultate u borbi protiv COVID – 19 koje smo postigli. Ista mjera - smjena je poduzeta i u slučaju šefice Klinike za gastroenterohepatologiju kao i šefice odjela iste Klinike. Nisu se odgovorno ponijele, nisu nosile propisanu zaštitnu opremu. Nisu provodile mjere kontrole i samokontrole te su ugrozile bolesnike i uposlenike navedene klinike. Kao što je poznato Klinika je bila blokirana više sedmica. Trenutno je u punoj funkciji", saopćili su sa KCUS-a.

Podsjećamo sinoć je zabavi u Golf Klubu prisustvovalo je 15-ak osoba, a među njima su bili ministar Staša Košarac (SNSD), član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo Nihad Fejzić, astupnik SBB-a u Skupštini KS Fahrudin Pecikoza, pjevači Halid Bešlić, Semir Cerić Koke, Hajrudin Varešanović, Slađana Mandić, Šerif Konjević i drugi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije