Hirurgu Jusufu Šabanoviću nakon "korona derneka" prijete sankcije?

Radiosarajevo.ba
Hirurgu Jusufu Šabanoviću nakon "korona derneka" prijete sankcije?
Print Screen / Korona dernek

Hirurgu, šefu Klinike za abdominalnu i opštu hirurgiju na Kliničkog centra Univerzitta u Sarajevu Jusufu Šabanoviću prijete sankcije nakon sinoćnjeg "korona derneka" u sarajevskom Golf klubu, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba sa KCUS-a.

Doktor je ovakvim postupkom definitivno uradio ono na šta apeluju nadležni, da se moramo odgovorno ponašati, jer nesmotrenim potezima ugrožavamo ne samo sebe već i život drugih, a ovo su govorili i neki koji su bili na sinoćnjoj proslavi.

Ovakvim potezom Šabanovića prekršene su propisane mjere, ugrožen je život i zdravlje uposlenika i pacijenata KCUS-a, ugrožen je normalan rad Klinike na kojoj je on šef. Na snimcima koji su se pojavili na društvneim mrežama vidi se da prisutni ne poštuju socijalno distancu, ne nose zaštitne maske i da je okupljeni veći broj ljudi od preporučenog.

Na zabavi u Golf Klubu prisustvovalo je 15-ak osoba, a među njima su bili ministar Staša Košarac, član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo Nihad Fejzić, pjevači Halid Bešlić, Semir Cerić Koke, Hajrudin Varešanović, Slađana Mandić, Šerif Konjevi..

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije