Policija: Kazne za 19 učesnika korona - zabave

Radiosarajevo.ba
Policija: Kazne za 19 učesnika korona - zabave
PrtScr / Detalj s korona derneka...

Do sada su, pored zatečenih 16, identifikovane još tri osobe kao učesnici zabave u ugostiteljskom objektu iako je rad istih zabranjen odlukom nadležnih organa zbog prevencije širenja koronavirusa, saopćeno je iz MUP-a KS. 

Odmah je ostvarena neophodna saradnja sa nadležnom inspekcijom kojoj će biti dostavljena informacija o radu ugostiteljskog objekta u vrijeme trajanja zabrane rada kako bi poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

"Policijski službenici Druge PU, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na identifikaciji lica koja su boravila u navedenom objektu, te će protiv svih biti poduzete propisane mjere i radnje s ciljem sankcionisanja zbog kršenja aktulenih naredbi Federalnog štaba civilne zaštite i drugih organa donesenih u vrijeme proglašenog stanja nesreće uzrokovane aktuelnom pandemijom", saopćeno je.

Privatnoj zabavi povodom rođendana ljekara Jusufa Šabanovića, podsjetimo, prisustvovalo je više osoba, među njima privrednika, profesora, muzičkih zvijezda..., koji nisu poštovali mjere zaštite od koronavirusa. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije