Goran Čerkez: Ako se ovako nastavi, imat ćemo španski scenario

Radiosarajevo.ba
Goran Čerkez: Ako se ovako nastavi, imat ćemo španski scenario
FOTO: Fena / S konferencije za medije

U obraćanju parlamentarcima u okviru prve tačke dnevnog rade, Goran Čerkez iz Ministarstva zdravstva FBiH apelovao je da se epidemiološka situacija u FBiH počne shvatati ozbiljno na svim nivoima nadležnosti.

"Gdje je na terenu kontrola mjera? Zadnji čas za kontrolu, inače će se ići u restrikcije, jer zdravstvo u FBiH ne može ovo izdržati. Na istok zemlje se uvozi virus i neko u zemlji mora i o tome misliti. Nije pitanje centralizacije sistema nego se mora raditi dosta stvari lokalno", kazao je Čerkez.

Dodao je da vlade moraju početi kontrolisati mjere koje su uvedene.

"Vlade moraju početi kontrolisati mjere. Nema krivičnih prijava, nema ni jedan lokal zatvoren. Mi ne možemo izmisliti dodatne kapacitete sistema kad govorimo o kadru i opremi, ali ako se ovako nastavi, mi ćemo imati španski scenario ovdje i onda ćemo se pitati zašto nismo radili posao. Kantoni da počnu raditi dio posla koji se odnosi na njih" kazao je Čerkez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije