Čerkez objavio fotografiju ruke medicinske sestre i poslao jaku poruku građanima BiH

Radiosarajevo.ba
Čerkez objavio fotografiju ruke medicinske sestre i poslao jaku poruku građanima BiH
FOTO: Facebook / Goran Čerkez objavio fotografiju na Facebooku

Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva FBiH, oglasio se na svom Facebook profilu, te uz tekst postavio i fotografiju medicinske sestre, kako bi građanima Bosne i Hercegovine, skrenuo pažnju na na značaj poštivanja svih preporuka zbog koronavirusa kako bi zaštitili sebe i druge.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Mnogi se ismijavaju preporukama,apelima, nekada bi to nazvao i molbama da se pridržavaju mjera da bi mogli dovesti situaciju pod kontrolom.

Čerkez objavio fotografiju ruke medicinske sestre - undefined

Facebook: Čerkez objavio fotografiju ruke medicinske sestre

Mnogi nikada nisu ni pomislili kako je kolegama sa klinika koji liječe takve osobe, koji više od 4 mjeseca provode pod zaštitnom opremom i dan i noć. Niko ne pomišlja ako nastavimo da se ponašamo neodgovorno koliko će zdravstvenih radnika oboljeti i ko će tada da nas liječi.

Dok razmišljate neka vam je na pameti ova slika, slika ruke medicinske sestre koja radi mjesecima pod zaštitnom opremom. Ova slika pokazuje često našu sebičnost da ne mislimo o drugima", napisao je Čerkez, te dodao "POŠTUJTE MJERE - nosite masku, držite odstojanje, perite ruke i ne idite na posao ako imate bilo koji simptom". 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije