General Senad Mašović: Nikakva anketa nije provedena u Oružanim snagama

12
L.R.
General Senad Mašović: Nikakva anketa nije provedena u Oružanim snagama
FOTO: AA / Senad Mašović, general OSBiH

"Malo se sada modernizovalo, a evo otkrit ću šta smo planirali - 80 posto pripadnika OSBiH, Srba, spremno je da nakon donošenja zakona napusti OS i uključi se u nove snage, a ovih 20 posto nismo stigli anketirati, ovi koji dođu imat će iste plate i sve uslove. Iste te noći ćemo donijeti zakon kojim se ukida zakon Paddya Ashdowna, pa ćemo staviti na raspolaganje tim novim strukturama kasarne i ostale, pa ćemo reći ko smije ući ili ne, imat ćemo tu i neke čuvare."

Izjavio je ovo danas Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i šef SNSD-a, odgovarajući na pitanje novinara o tome kako planira "skloniti Oružane snage BiH s teritorije RS-a".

"Na kraju krajeva vjerujem da će vojnici Bošnjaci i Hrvati to razumjeti. Ako se neki od njih odluče da pristupe Vojsci RS-a i mi ćemo ih prihvatiti korektno", kazao je Dodik.

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Portal Radiosarajevo.ba tim je povodom pozvao načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, general-pukovnika Senada Mašovića.

General Mašović nam govori kako apsolutno nikakve ankete nije bilo.

"To je plasiranje dezinformacija. Takvu anketu nije moguće provesti, u skladu sa zakonom", pojašnjavam nam naš sagovornik, te dodaje:

"To su samo nečije želje i plod nečije mašte. Takva anketa nije sprovedena, niti će biti sprovedena."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije