Većina ambasadora odbila Dodikov poziv na hitni sastanak

2
Fena
Većina ambasadora odbila Dodikov poziv na hitni sastanak
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Počeo sastanak ambasadora i zvaničnika RS

Sastanak predstavnika vlasti iz bh. entiteta RS-a s ambasadorima europskih zemalja u BiH održan je u Istočnom Sarajevu, a od 28 pozvanih predstavnika ambasadora zemalja, sastanku se odazvalo njih 11.

Iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za RTRS potvrđeno je da ovo nije bio sastanak s ambasadorima Kvinte.

Sastanku su prisustvovali predsjednica RS-a Željka Cvijanović, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade RS Radovan Višković, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH Nikola Špirić.

Upozorenje za Sarajlije: Mogući prekidi snabdijevanja vodom u više ulica

Upozorenje za Sarajlije: Mogući prekidi snabdijevanja vodom u više ulica

Prisustvovali su i predsjednici političkih partija vladajuće koalicije u RS Dragan Čavić, Darko Banjac i Nenad Stevandić.

Predstavnici Ambasade Velike Britanije naveli su da ne učestvuju na današnjem sastanku u Istočnom Sarajevu s predstavnicima institucija Republike Srpske.

"Nećemo prisustvovati sastanku u Istočnom Sarajevu, ali smo gospodinu Dodiku ponudili sastanak s nama i partnerskim ambasadama, u prikladnijem formatu", rečeno je Feni u Britanskoj ambasadi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije