Novi šamar za Milorada Dodika stigao je upravo iz Brisela

6
Radiosarajevo.ba
Novi šamar za Milorada Dodika stigao je upravo iz Brisela
Foto: Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik - Peter Stano

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a, u srijedu se javno hvalio kako sedam država članica EU podržava njegovu ideju o mirnom raspadu naše zemlje.

Međutim, iz Brisela je danas stigao odgovor na ove njegove tvrdnje.

"Ono što mogu saopćiti je stav svih 27 zemalja članica Europske unije, koji je veom jasan, a to je da EU podržava suverenitet i teritorijalni integritet BiH. Opredjeljenost EU prema suverenitetu, teritorijalnom integritetu i cjelovitosti BiH iznad svega. Svi oni koji rade protiv ovoga nisu prihvatljivi za EU. Bilo koji postupak, ili čak izjava, kojom se dovodi u pitanje cjelovitost, suverenost i teritorijalni integritet BiH nisu prihvatljivi za EU", kazao je Peter Stano, portparol Europske unije.

Ivica Puljić otkriva šta Vučić namjerava uraditi: Zanimljiv odgovor je dobio iz Amerike

Ivica Puljić otkriva šta Vučić namjerava uraditi: Zanimljiv odgovor je dobio iz Amerike

On je u više navrata u svom odgovoru ponovio kako je stav da EU.

"Pozivamo na okončanje korištenja zapaljive retorike, retorike podjele, ili dovođenja u pitanje insitucija BiH. BiH ima jasnu evropsku perspektivu. Mi sarađujemo sa BiH, kao cjelovitom državom, na očuvanju njene suverenosti i teritorijalnog integriteta i to je poruka koju šalju članice EU", podvukao je Stano.

Kompletnu izjavu portparola Europske unije Petera Stana možete pogledati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije