Prof. dr. Gavrankapetanović / Ko ima pravo na besplatan test na COVID-19 u Općoj bolnici

07. 07. 2020. u 07:59:00 A. S.

Shares: 656

Već smo u Općoj bolnici uradili prva testiranja građana na koronavirus i ovo je lijepa vijest za sve ljude u Sarajevu

Ovo je jutros za Radiosarajevo.ba potvrdio prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice, koji je sada istakao da građani na rezultate testova neće morati čekati i po sedam dana kakvih je bilo slučajeva proteklih sedmica. 

"Federalno ministarstvo zdravlja dalo je potrebna odobrenja, kao i kantonalno ministarstvo zdravlja, uz uključivanje Zavoda za zdravstveno osiguranje Kantona Sarajevo. Ovo nam je osobito važno za naše hitne pacijente koji su danima čekali rezultate testa u našem urgentnom centru. Ovo je lijepa vijest za sve nas u Sarajevu i primjer kako slogom institucija možemo postići sve", dodao je Gavrankapetanović za Radiosarajevo.ba.

Prof. dr. Gavrankapetanović je naglasio da će testiranje građana biti besplatno za sve hitne slučajeve kojima treba test na COVID-19.

"Važno je naglasiti da ne radimo na komercijalnoj osnovi. Radimo sada samo za pacijente koji su urgentni i koji su do sada danima čekali na rezultate testiranja ili da budu testirani. To su svi hitni hirurški, internistički, neurološki, ginekološki ili očni ORL slučajevi", dodao je ugledni prof. dr. Ismet Gavrankapetanović.

NEMA KOMENTARA