Galijašević: Vlada ZDK će pomoći firmi ElchyTex

Radiosarajevo.ba
Galijašević: Vlada ZDK će pomoći firmi ElchyTex
Foto: Press služba ZDK / Izgorjeli pogoni firme ElchyTex
Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević obišao je kasno popodne objekte preduzeća "ElchyTex" Žepče u kojima je danas oko 13.30 sati iz još neutvrđenih razloga izbio veliki požar.

Pričinjena je velika materijalna šteta na jednoj hali u kojoj je smješten dio proizvodnog pogona, salon namještaja i diskoteka, a vatrogasne ekipe iz Žepča, Maglaja i Zavidovića spriječile su da vatrena stihija zahvati druge proizvodne pogone.

Požar zahvatio ugostiteljski objekat Cavalli i tekstilno preduzeće u Žepču

"Na sreću, nije bilo ljudskih žrtava. Pokazana je solidarnost susjednih općina iz kojih su vatrogasci priskočili u pomoć. Vlada ZDK će pomoći vlasniku fabrike da lakše prevaziđe ovu situaciju kako radna mjesta ne bi bila ugrožena.  Očekujem da će se ovdje vrlo brzo izgraditi nova hala i da će ovi hrabri ljudi krenuti u nove poslovne pobjede", kazao je premijer Galijašević, koji je obišao pogone u pratnji načelnika Mate Zovke.

Požar je progutao halu u kojoj je bilo angažirano 30 radnika, od ukupno 150 uposlenih u ovom preduzeću. 

Radi se o objektima nekadašnjeg tekstilnog preduzeća ILZO "Mahnjača".

"Elchy tex" se bavi proizvodnjom zaštitne radne odjeće i konfekcije, te zaštitnih sjedala za potrebe autoindustrije.

"Taj dio proizvodnje ćemo privremeno prebaciti u druge pogone, dok ne podignemo novu halu na ovom mjestu - kazao je vlasnik preduzeća Mladen Ivešić", saopćeno je iz Press službe ZDK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije