FUP: Evo zbog čega je uhapšen bivši federalni ministar Desnica Radivojević

Radiosarajevo.ba
FUP: Evo zbog čega je uhapšen bivši federalni ministar Desnica Radivojević
Foto: Večernji list BiH / Desnica Radivojević

U nastavku akcije kodnog imena "Farmer" pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su bivšeg federalnog ministra trgovine Desnicu Radivojevića.

Kako se navodi u saopćenju FUP-a, D.R. (67), inače bivši član Vlade FBiH, sumnjiči se da je počinio krivična djela "Udruživanje radi činjenja krivičnog djela", a u vezi sa krivičnim djelima "Zloupotreba položaja ili ovlaštenja" i "Prevara".

Radivojević će kriminalistički biti obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predat uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

"Na osnovu Naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu na širem području Federacije Bosne i Hercegovine, oduzeto je 28 traktora i poljoprivrednih mašina, koje su nezakonito prodate i dodjeljenje trećim licima. Asistenciju prilikom ovih trodnevnih aktivnosti pružaju policijski službenici Kantonalnih ministarstva unutrašnjih poslova", navodi FUP u svom saopštenju.

Podsjećamo, policijski službenici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u petak su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli sa realizacijom zajedničke operativne akcije kodnog naziva “Farmer” na području Federacije Bosne i Hercegovine, a vezano za krivično djelo “Udruživanje radi činjenja krivičnog djela” a u vezi sa krivičnim djelima “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja” i “Prijevara”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije