Akcija Farmer: Uhapšen Desnica Radivojević bivši federalni ministar

Radiosarajevo.ba
Akcija Farmer: Uhapšen Desnica Radivojević bivši federalni ministar
Foto: Radiosarajevo.ba / Arhiv / Desnica Radivojević

Desnica Radivojević, bivši ministar u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, uhapšen je danas, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

''U nastavku akcije kodnog naziva Farmer, pripadnici MUP-a RS slobode su lišili Desnicu Radivojevića, bivšeg člana Vlade Federacije. On će u toku dana biti sproveden u prostorije FUP-a gdje će biti kriminalistički obrađen'', kazala je portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Podsjećamo, policijski službenici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u petak su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli sa realizacijom zajedničke operativne akcije kodnog naziva “Farmer” na području Federacije Bosne i Hercegovine, a vezano za krivično djelo “Udruživanje radi činjenja krivičnog djela” a u vezi sa krivičnim djelima “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja” i “Prijevara”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije