Fuad Čibukčić razriješen, Esad Humo na čelu Fonda za zaštitu okoliša FBiH

0
Radiosarajevo.ba
Fuad Čibukčić razriješen, Esad Humo na čelu Fonda za zaštitu okoliša FBiH
Foto: Privatni album / Esad Humo

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu dala je saglasnost za razrješenje dosadašnjeg direktora Fonda za zaštitu okoliša FBiH Fuada Čibukčića (SBB), a zbog podnošenja ostavke, potvrđeno je danas iz Vlade FBiH.

Istovremeno, Vlada FBiH je dala podršku za imenovanje Mostarca Esada Hume za v.d. direktora ovog fonda.

Esad Humo, rođen 14. novembra 1961. u Mostaru. Ratni je komandant 41. motorizovane brigade Armije BiH i nosilac najvećeg priznanja ARBiH „Zlatni ljiljan".

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Humo je po zanimanju arhitekta. Prije desetak godina obavljao je dužnost ministra privrede u Vladi Hercegovačko-neretvantoskog kantona (HNK), a posljednjih godina je bio vojni posmatrač u Ukrajini pri u Komisiji za evropsku bezbjednost i suradnju (OSCE).

Također, Federalna vlada je Nadzornom odboru Feroelektra d.d. Sarajevo dala prethodne saglasnosti za razrješenju v.d. direktora ovog privrednog društva, zbog isteka perioda na koji je imenovan, te za imenovanje Mirsada Jašarevića za vršioca ove dužnosti, do okončanja procedure pokretanja stečajnog postupka.

Prethodna saglasnost je data i za razrješenje vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, zbog isteka mandata, te za imenovanje Fuada Cuplova, Almine Pilav, Mirka Rogića, Mugdima Mandžuke, Harisa Delizaimovića i Nedina Dedića za vršioce dužnosti članova Nadzornog odbora uime državnog kapitala, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca.

Za učešće u radu i odlučivanju na skupštinama privrednih društava su opunomoćeni Jasmina Pašić (JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar) i Sanela Milavić-Repak (BH Telecom d.d. Sarajevo).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije