"Politika nas koči, a Sarajevo je u najužem krugu za koncert Rolling Stonesa"

Radiosarajevo.ba
"Politika nas koči, a Sarajevo je u najužem krugu za koncert Rolling Stonesa"
Foto: Facebook / Rolling Stones
Već duži vremenski period u bosanskohercegovačkoj javnosti se spekuliše kako bi svjetski poznati bend Rolling Stonesi mogao održati koncert u Sarajevu, a ovih dana pojavile su se i neke nove informacije u vezi s ovim događajem.

Naime, agencija "Front" posljednjih mjeseci posredni je pregovarač za održavanje koncerta Rolling Stonesa u Sarajevu, a nakon višemjesečnog perioda lobiranja.

Pa ipak, iako su takvi pregovori dobili bezrezervnu podršku mnogih, iz agencije "Front" je stiglo saopćenje u kojem ukazuju na nedostatak prijeko neophodne podrške pojedinih instanci vlasti.

"Nadamo se da se radi o privremenom i nenamjernom zastoju u proceduri koja je zapela na najvažnijem nivou izvršne vlasti. Visoki dužnosnik u Kantonu Sarajevo već 9 mjeseci ne stiže primiti organizatora ni potpisat formalnu garanciju, jedan od standardnih ugovornih uvjeta menadžmenta The Rolling Stonesa", stoji na početku ovog saopćenja.

Kao razlog zašto reakcija stiže sada, iz "Fronta" navode potrebu da se do kraja marta, posredstvom jedinog ovlaštenog bookera Nikole Nicka Žigića iz Los Angelesa, svjetskoj direkciji u New Yorku uruči pošiljka sa fibiliti studijom, pismom potpore, akreditivima institucija i bankovnom garancijom.

"Organizacijski tim proteklu godinu isključivo sopstvenim resursima priprema, nakon Zimske olimpijade i dolazaka svetog oca Pape, vjerovatno najveći pozitivni projekt za razvitak grada, kantona i države. Podvig je sama činjenica što je Sarajevo kao jedina balkanska prijestonica koja konkurira za koncert Rolling Stonesa među desetak zaiteresiranih eurometropola. Štoviše, u najužem smo odabiru. Pozicija je jasna: Sad ili nikad. Papirnata potpora gradonačelnika na žalost neće biti dostatna", zaključuje se u saopćenju.

Podsjećamo, informacije da bi Rolling Stonesi mogli stići u Sarajevo objavljene su na početku 2017. godine i od tada traje veliko interesovanje javnosti za ovaj događaj. Nekoliko puta se spekulisalo da bi Bjelašnica mogla biti najizglednija lokacija za održavanje koncerta, no svi ostali detalji do sada nisu bili poznati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije