Vratili se legendarni Rolling Stonesi: Prvi studijski album nakon 11 godina

Radiosarajevo.ba
Vratili se legendarni Rolling Stonesi: Prvi studijski album nakon 11 godina
Foto: Facebook / Rolling Stones
Nakon gotovo jedanaest godina jedan od najpoznatijih bendova na svijetu, The Rolling Stonesi, objavio je novi album pod nazivom „Blue and Lonesom“, koji od danas možete preslušati online.

Album, koji su za svega tri dana snimili u Londonu, nekoliko metara od mjesta gdje je bend počeo prvi put sa svojim svirkama u pubovima, bio je veliko iznenađenje za ljubitelje njihove muzike, no kako su objasnili slavni Stonesi, najviše je iznenadio njih same.

„Jednostavno smo se sastali i počeli sa snimanjem“, objasnio je slavni Mick Jagger, dok je bubnjar Stonesa Charlie Watts dodao da uopće nije bilo zamisli da se album snima, ali eto jednostavno je nastao kao takav, prenosi portal 9jumpin.

Još jedna veoma zanimljiva činjenica u vezi s ovim albumom leži u tome da je snimljen za svega tri dana, te će tako slušaoci imati priliku da uživaju u raznim blues izvedbama slavnog benda na jednom od najbrže snimljenih albuma ikada.

Također, nekoliko slavnih muzičara pridružili su se bendu kao gosti, pa tako možete očekivati i sjajna dva gitarska sola Erica Claptona i mnogo drugih gostiju.

U originalnom blues stilu The Rolling Stonesa, koji su ovi slavni muzičari gajili na samim počecima svojih karijera, stiže nam najnoviji album sa 12 kompilacija, u kojima zaista vrijedi uživati, a u nastavku vam donosimo jednu od pjesama s novog albuma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije