Forto poručio Dodiku: Prijetnje neće uroditi plodom

0
Radiosarajevo.ba
Forto poručio Dodiku: Prijetnje neće uroditi plodom
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Edin Forto

Ministar komunikacija i prometa BiH Edin Forto obratio se danas, 4. aprila medijima nakon sjednice Vijeća ministara i kazao kako smatra da je potrebno da predstavnici vladajućih stranaka nastave raditi i naprave iskorake koje su dokazali da su mogući.

Naveo je kako bilo kakve prijetnje neće uroditi plodom.

"Država ne može naprijed ako nema dogovora, BiH ne može naprijed ako nema dogovora. Ovim ritmom i ovakvom patnjom za donošenje svakog zakona nikada nećemo ući u EU. Prema tome, jako je bitno da odlučimo ko hoće u EU ko neće, jer ovakvim ritmom nećemo nikada ući", smatra Forto.

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

Po njegovim riječima, bilo koja država da bi ušla u EU, a to pokazuje prethodno iskustvo, mora biti jaka centralna administracija koja može izgurati proces, da se usvoji, uskladi, 100 hiljada stranica gusto kucanog teksta pravnih akata.

"Sve drugo je iluzuja. Ne možete reći da ste za EU, a da ne date da se rade ovi procesi i da pričate o nekakvim blokadama", istaknuo je Forto.

Podsjetimo, predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik u utorak, 2. aprila poručio je kako državna koalicija ne postoji, a više možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije