Vijeće ministara odobrilo organizovanje glasanja državljana Hrvatske: Na ovim mjestima će se glasati

2
Radiosarajevo.ba
Vijeće ministara odobrilo organizovanje glasanja državljana Hrvatske: Na ovim mjestima će se glasati
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Vijeće ministara BiH

Održana 27. izvanredna telefonska sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Vijeće ministara BiH dalo je saglasnost za organizovanje glasanja državljana Republike Hrvatske koji borave na teritoriji Bosne i Hercegovine, u povodu održavanja izbora za zastupnike u Hrvatski sabor.

Glasanje državljana Republike Hrvatske u BiH bit će održano 16. i 17. aprila 2024. godine u terminu od 7:00 do 19:00 sati na sedam lokacija, uključujući Franjevački međunarodni studentski centar u Sarajevu, Kampus sveučilišta u Mostaru, Generalni konzulat Republike Hrvatske u Banjoj Luci, Hrvatski kulturni centar "Sv. Franjo" u Tuzli, Osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića u Livnu, Osnovnu školu "Vitez" u Vitezu i Sportski kulturni centar u Orašju. 

EURO 2024 | Slovenija osvojila veliki bod protiv Danske

EURO 2024 | Slovenija osvojila veliki bod protiv Danske

Podsjećamo, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je najavio da će za Hrvate dan izbora biti neradni, a ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković je kasnije na press konferenciji tokom posjete Hrvatskoj poručio da na "nivou kantona sugurno se može uspostaviti neradni dan".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije