Forto: Našli smo se u situaciji da loše usluge građani plaćaju puno

0
Radiosarajevo.ba
Forto: Našli smo se u situaciji da loše usluge građani plaćaju puno
PrtScr / Edin Forto

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto danas je najavio nastavak projekta, koji su kaže započeli u prvom dijelu mandata. Najavili analizu poslovanja kompanija.

"Našli smo se u apsurdnoj situaciji, da skupo plaćamo loše usluge. Imate firme koje vrše usluge, koji nisu na zadovoljavajućem kvalitetu, a građane koštaju puno. Do sada su urađene analize RAD-a, ZOI-a i Domova zdravlja. Odlučili smo da nastavimo sa ovim aktivnostima", kazao je Forto.

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo Melika Husić-Mehmedović kazala je da je jedan od prioriteta Studentski centar u kojem će se raditi analiza.

"Utvrđeni su višemilionski gubitci ove ustanove. Vlada je oformila i radnu grupu koja se intenzivno bavila rješavanjem ovog pitanja", poručila je ona.

Samir Avdić, minsitar kulture i sporta KS kazao je da je u planu da se uraditi analiza u tri javne ustanove i jednom privrednom društvu.

"Između ostalih tu je kantonalni Zavod za kulturno-historijsko i prirodno naslijeđe. Smatramo da je ovo ustanova od posebnog značaja i nadamo se da će nakon izvršene analize dobiti jednu respektabilnu ustanovu", rekao je on.

Premijer Forto je rekao da će osim ustanova koje su navede biti rađena analiza u Toplanama i Službi za zapošljavanje KS. 

"To su prve četitiri firme i ustanove u koje idemo u ovom dijelu mandata. Ovo je isključivo analiza poslovanja, odnosno kako ozdraviti ustanovu. Jednom izvještaju sigurno treba mjesec do dva po firmi, s tim da će se raditi dva istovremeno, tako da ćemo za tri ili četiri mjeseca imati kompletirane", zaključio je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije