Forto o kolektivnom imunitetu u KS, važna vijest i za radnike Covid odjeljenja

0
Radiosarajevo.ba
Forto o kolektivnom imunitetu u KS, važna vijest i za radnike Covid odjeljenja
FOTO: Screenshot / Edin Forto

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto potvrdio je danas na društvenim mrežama da jučer u Kantonu Sarajevu nije bilo smrtnih slučajeva od posljedica infekcije koronavirusom.

Važna je to i velika vijest poslije višemjesečne iscrpljujuće borbe sa COVID-19.

„Jučer bez umrlih sa Covidom, uz 7 novozaraženih. Hvala građanima i firmama na poštovanju epidemioloških mjera. Nastavimo tako do stjecanja kolektivnog imuniteta. Posebno hvala radnicima u Covid odjeljenjima kojima stimulacija za borbu protiv trećeg vala strižu do kraja maja“, napisao je Forto.

Podsjetimo, Kanton Sarajevo prvi put, poslije 83 dana, nije imao preminulih od posljedica zaraze koronavirusa u protekla 24 časa, dok je potvrđeno sedam novih slučajeva infekcije.

U istom periodu oporavile su se 22 osobe. Trenutno je na bolničkom liječenju 117 osoba, a na respiratoru su četiri. Kanton Sarajevo danas ima 527 aktivnih slučajeva infekcije COVID-a. U samoizolaciji je trenutno 2.671 lice.

Infekcija je u Kantonu do sada potvrđena kod 52.233 ljudi, preminulo je 1.254, a oporavilo se 50.452.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, u proteklih sedam dana prosječan broj zaraženih je 14, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi 24.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije