Firma iz BiH skinuta s liste partnera Microsofta?

Radiosarajevo.ba
Firma iz BiH skinuta s liste partnera Microsofta?
Pixabay / Ilustracija

Američka tehološka firma Microsoft sa svoje liste partnera skinula je firmu Prointer.

To je posljedica američkih sankcija koje su uvedene članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, čiji sin Igor, kako je on (Dodik) sam priznao sarađuje sa kompanijom Prointer, piše BN TV.

Ipak, nezvanični izvori BN-a tvrde da je ta, kao i još nekoliko desetina firmi u vlasništvu porodice Dodik i njima povezanih osoba.

EUFOR uputio važnu poruku političarima u BiH

EUFOR uputio važnu poruku političarima u BiH

Američke sankcije Dodiku su proširene početkom januara, između ostalog, i zbog koruptivnih aktivnosti, jer, kako stoji u obrazloženju, Dodik koristi svoj zvaničan položaj u BiH da akumulira lično bogatstvo kroz mito i druge oblike korupcije. .

Prema saznanju BN-a, Prointer je izbrisan sa liste Microsoft partnera, ne samo u BiH nego i okolnim zemljama, gdje posluje ova kompanija.

Kako BN saznaje, Prointer je nedavno dobio i novog direktora, jer je prethodna direktorica napustila tu kompaniju, upravo, zbog mogućih sankcija.

Kompanija Prointer ITSS je članica Infinity Internacional Group.

Brisanje sa liste Microsofta znači da Prointer nema više licencu te kompanije i da ne može koristiti i prodavati programe (proizvode) te firme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije