Fikret Hodžić o respiratorima, Srebrenoj malini i krivici: "Halalim svima"

Radiosarajevo.ba
Fikret Hodžić o respiratorima, Srebrenoj malini i krivici: "Halalim svima"
Foto: Instagram / Fikret Hodžić

Gost emisije Centralni dnevnik na Face TV, sa Senadom Hadžifejzovićem, večeras je bio Fikret Hodžić, vlasnik Srebrene maline.

Hodžić je govorio o aferi ‘respiratori’, koja proteklih dana potresa bh. javnost i o kojoj je dosta toga već poznato. Ukratko, Hodžić je osumnjičen da je umjesto respiratora nabavio sasvim druge mašine, koje se ne mogu koristiti za tretman pacijenata oboljelih od COVID-19, a narudžba je to bila od federalnih vlasti za što su mu platili 10,5 miliona KM.

On je večeras rekao da se kroz "slučaj Fikret Hodžića" može vidjeti kako funkcioniše bh. društvo, ali i "vidjeti kakav smo to narod": 

"Halalim svima, svako će odgovarati za ono što je uradio. Ja evo kažem pred vama i pred svim gledateljima, spreman sam da snosim svaku odgovornost, ako ima bilo kakve odgovornosti u poslu koji sam radio.

Među prvima sam rekao da sam spreman da budem predmet istražnih radnji. Ako sam ja počinio bilo kakav zločin, spreman sam da idem u zatvor. Ovo što ja prolazim u ovih 18 dana je gore od bilo kakvog zatvora, ja evo 18 dana ne mogu da vidim svoje dijete, a znate zašto, zato što očekujem da će doći ljudi s nekim čarapama da me hapse, da mi prepadnu dijete. Papiri koje imam govore o onome što sam radio, na šta se sve ovo odnosi i koji pokazuju da nisam kriv", rekao je Fikret.

Kaže da i dalje stoji iza svega što je on potpisao.

"Niko sa mnom nije manipulisao, od trenutka kada je novac došao na račun firme, lično sam odlučio o svemu", kazao je on i dodao:

"Ako se pojavi da je istina onakva kakvom je predstavljaju, ja sam spreman da idem tamo gdje treba da idem. Odgovorno tvrdim da nema istine u onome što oni govore."

Hodžić je na pitanje da li će novac koji je uplatio u Kinu da se, nekim kanalima, "vrati nekome u BiH", odgovorio da to nije tačno.

"Mnogi su ovu situaciju iskoristili da bi dobili promociju samih sebe, neka im je na čast to što su radili", kazao je Hodžić za Face TV.

Kaže da je dobio posao na način kako funkcionira svaka firma "vi nudite nešto, neki proizvod i neko ko treba ga uzme ili ne". Hodžić je u emisiji kazao da je na ovom poslu zaradio 300 hiljada maraka:

"Uzeli su ga jer nisu imali drugog koji će to raditi. Očigledno nisu mogli, jer su zvali mene”, rekao je Hodžić

On ističe da je osim respiratora ponudio i maske, rukavice...

Hodžić o cijenama respiratora kaže da su cijene u ponudi rasle iz minute u minutu, čak i kada je uplaćen novac cijena je još rasla. "Ja sam sa svojom ponudom koju sam poslao, poslao i specifikaciju proizvoda. Nijedan respirator ne može ući u EU ako nema certifikat koji daje EU. Ponudio sam više vrsta respiratora i oni su pristali na ovaj model. Ono što stoji u ugovoru je isporučeno", zaključio je Hodžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije