Fikret Hodžić na suđenju prozvao Dragana Bursaća, on mu odgovorio: Kad vas ovakav ološ napada...

13
Radiosarajevo.ba
Fikret Hodžić na suđenju prozvao Dragana Bursaća, on mu odgovorio: Kad vas ovakav ološ napada...
Foto: Kolaž / Dragan Bursać, Fikret Hodžić

Nastavak glavnog pretresa u slučaju "Respiratori" održano je jučer u Sudu Bosne i Hercegovine iznošenjem završnih riječi odbrane trećeoptuženog Fikreta Hodžića, a potom i odbrane četvrtooptužene Jelke Milićević.

Akteri tog predmeta terete se u vezi s nabavkom 100 respiratora, vrijednosti 10.530.000 KM, koje je, nakon proglašenja stanja nesreće u FBiH uzrokovnog  pandemijom koronavirusa u proljeće 2020. godine, za potrebe Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ) iz Kine uvezla firma 'F. H. Srebrena malina'.

Fikret Hodžić je u završnoj riječi na svom suđenju pročitao dio teksta uglednog književnika i kolumniste portala Radiosarajevo.ba Dragana Bursaća, napisanog nakon što je afera otkrivena.

Pogledajte kakva je atmosfera ispred Zetre uoči koncerta Lepe Brene

Pogledajte kakva je atmosfera ispred Zetre uoči koncerta Lepe Brene

"I zato i jeste malinar tek puki kabadahijski četnik, čije ideološko zlodjelo je mnogostruko gore od nelegalne nabavke respiratora", citirao je Fikret Hodžić tekst Dragana Bursaća, jučer, prilikom iznošenja završne riječi.

Optuženik Fikret Hodžić pri tome je kazao da je Bursać dio media plana koji je skovan da se sruši Fadil Novalić, a u koji su uključeni svi mediji u našoj zemlji.

"Da se nikad i nikome, ne ponovi Dragan Bursać, jer, zamislite da je neko žrtvu holokausta nazvao nacistom", dodao je Hodžić.

Na izjave Fikreta Hodžića reagovao je Dragan Bursać.

"Kad vas ovakav ološ napada, znajte da radite dobru stvar! Ili kako kažu, da se više nikad nikome ne ponovi Dragan Bursać", napisao je Bursać na Twitteru.

"Danas je na završnom ročištu suđenja za teški kriminal optuženi Fikret Hodžić u završnoj riječi citirao dio moje kolumne i zaključio: 'Da se nikad nikome ne ponovi Dragan Bursać'.

Ovo mi je jedno od najvažnijih verbalnih priznanja u karijeri", kazao je Bursać.

Čitav tekst Dragana Bursać možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije