Feraget kod Dragičevića: Opet bih se upustio u sve, Davor i Muriz su to zaslužili

11
A. L.
Feraget kod Dragičevića: Opet bih se upustio u sve, Davor i Muriz su to zaslužili
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Ifet Feraget posjetio Davora Dragičevića

Ne dao Bog nikome ono što smo Muriz Memić, Davor Dragičević i ja prošli posljednjih nekoliko godina. Ali, ja bih se u sve to opet upustio s njima, jer su Muriz i Davor to zaslužili, rekao je advokat porodica Dragičević i Memić Ifet Feraget za portal Radiosarajevo.ba.

Ifet je danas posjetio Davora u šatoru ispred Tužilaštva Bosne i Hercegovine u kojem boravi skoro dva mjeseca.

Kaže da u istrazi, kada su u pitanju oba slučaja, ima pomaka.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

Ifet Feraget posjetio Davora Dragičevića - undefined

Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba: Ifet Feraget posjetio Davora Dragičevića

"Na oba slučaja se intenzivno radi. Mi smo nezadovoljni jer vrijeme prolazi, ali ja znam kakav je tužilački posao i izuzetno poštujem rad tužilaca na ovom predmetu. Suočavaju se sa brojnim preprekama, opstrukcijama, zato smo mi tu i 'bacamo oko' stalno. Bitno je da oba predmeta 'idu'. Kao što sam rekao prije nekoliko dana, nama je svaki milimetar pomaka u istragama izuzetno važan", kaže Feraget.

"Ovo su dva najvažnija predmeta u BiH. Nije jednostavno prikupljati informacije i dokaze o slučajevima koja su se desila prije četiri ili šest godina. Ponavljam, mnogo je vremena prošlo i naravno da nije lako. Treba sve to razumjeti", dodao je.

Upitali smo ga za sljedeći korak koji je dogovarao s Dragičevićem.

"Sljedeći korak je Christian Schmidt. Vidjet ćemo u kojem ćemo sastavu ići na sastanak s njim. Želim mu se zahvaliti na sve što je do sada učinio i još jednom zatražiti pomoć, odnosno da nas i dalje podrži. Nadam se da će doći do susreta s njim sljedeće ili sedmice iza te.

Ifet Feraget posjetio Davora Dragičevića - undefined

Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba: Ifet Feraget posjetio Davora Dragičevića

Osim toga, tražit ćemo susret i sa v.d. glavnim državnim tužiocem Milankom Kajganićem", kaže Feraget za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetio je da Davor i Muriz u narednom periodu planiraju proteste i zahvalio se građanima i medijima na velikoj podršci koju ove porodice i dalje imaju.

"Mislim da će sve biti jasnije kad se ovi slučajevi završe", rekao je.

"Ne dao Bog nikome ono što smo mi prošli u posljednjih nekoliko godina. Ali, ja bih se opet upustio u ovo jer Muriz i Davor su to zaslužili", poručio je na kraju razgovora za naš portal Ifet Feraget.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije