Federalni štab donio tri nove naredbe o raspodjeli briseva, opreme i WC kabina

Radiosarajevo.ba
Federalni štab donio tri nove naredbe o raspodjeli briseva, opreme i WC kabina
Foto: Federalna uprava civilne zaštite / Federalni štab civilne zaštite

Federalni štab civilne zaštite je na vanrednoj elektronskoj sjednici donio tri nove naredbe s ciljem sprječavanja širenja zaraze COVID-19, a koje se odnose na dostavljanje briseva, zaštitne opreme te WC kabina.

Tako je Federalnoj upravi civilne zaštite (FUCZ) naređeno da Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla dostavi 2.000 testova na koronavirus, Zavodu za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona i Zavodu za javno zdravstvo Unsko-sanskog kantona po 1.200 transportnih medija i po 1.200 briseva, a Zavodu za javno zdravstvo Bosansko-podrinjskog kantona - Goražde 1.000 transportnih medija i 1.000 briseva.

Također, naređeno je da se raspodijele zaštitna sredstva i oprema (po 2.000 zaštitnih vizira, zaštitnih maski i zaštitnih rukavica) za potrebe zaposlenika Granične policije, Uprave za indirektno oporezivanje i Federalne uprave za inspekcijske poslove koji obavljaju dužnost na graničnim prijelazima, gdje su šatori za privremeni boravak bh. državljana koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu.

"Za potrebe šatorskih prostora za privremeni boravak državljana BiH koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu, naređuje se FUCZ da osigura i postavi 33 pokretne EKO WC kabine na graničnim prelazima Orašje (sedam komada), Velika Kladuša/Maljevac i Kamensko po četiri i po dva na graničnim prelazima Bosanski Šamac, Gorica, Bosansko Grahovo/Strmica, Doljani, Osoje, Čepikuće, Neum I i II, Ivanica i Bijača", saopćeno je iz FUCZ.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije