Federalni štab civilne zaštite donio tri naredbe: Najvažnija stupa na snagu danas

Radiosarajevo.ba
Federalni štab civilne zaštite donio tri naredbe: Najvažnija stupa na snagu danas
Foto: FUCZ / Federalni štab civilne zaštite donio tri naredbe

Federalni štab Civilne zaštite donio je odluku da državljani Bosne i Hercegovine ne moraju više ići u samoizolaciju u trajanju od 14 dana.

Svi građani koji uđu u BiH na graničnim prijelazima neće više dobijati upute od sanitarnih inspektora na graničnim prijelazima o obaveznoj samoizolaciji, potvrđeno je jučer za Radiosarajevo.ba iz Federalnog štaba koji je izglasao takvu odluku.  

Sanitarni inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove već danas će se povući sa graničnih prijelaza, i ovo je najvažnija naredba koju su građani Bosne i Hercegovine dugo čekali, jer su, uz Albaniju, imali jedini ovu restrikciju kretanja u Europi.  

Federalni štab civilne zaštite donio tri naredbe - undefined

Foto: FUCZ: Federalni štab civilne zaštite donio tri naredbe

Jednom od ovih naredbi, koja je stavljena van snage, obavezivali su se i putnici, odnosno roditelji i staratelji djece i maloljetnih osoba, bez obzira da li se radi o stranom državljaninu ili državljaninu BiH, da se prilikom ulaska u BiH preko graničnih prelaza na području FBiH prijave za inspekcijski nadzor od strane Federalne uprave za inspekcijeske poslove.

Tada je federalni sanitarni inspektor svim putnicima koji ulaze u BiH na ovim graničnim prijelazima izricao Rješenje o stavljanju pod zdravstveni nadzor i ograničavanje kretanja u trajanju od 14 dana.

U galeriji pogledajte koje se tri naredne Federalnog štaba civilne zaštite danas stavljaju van snage: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije