! / Potvrđeno: Federalni inspektori od jutros na KCUS-u

06. 04. 2021. u 15:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 115

Federalna uprava za inspekcijske poslove je danas godine zaprimila zahtjev Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo za inspekcijski nadzor i dostavljanje informacija vezanih za korištenje aparata za mehaničku ventilaciju ACM 812A, higijenske uslove, organizaciju medicinskog kadra i uslove i način medicinskog tretmana pacijenata kojima je dijagnosticiran COVID 19 na KCUS-u, potvrđeno je iz ove ustanove za portal Radiosararajevo.ba.

"Shodno zahtjevu, Federalni zdravstveni inspektorat od jutros vrši inspekcijski nadzor, te se očekuje da ćemo u ostavljenom roku od tri dana izvještaj o postupanju i prikupljene informacije i dokumentaciju dostaviti nadležnom Tužilaštvu, na dalje postupanje sukladno odredbama Zakona o krivičnom postupku FBiH.

S obzirom da postupak u ovom predmetu vodi Tužilaštvo, u interesu istrage nismo u mogućnosti davati dalje informacije o postupku i nalazima inspekcijskog nadzora", navodi se u saopćenju.

Podsjetimo, jučer su u ovoj bolnici bili i pripadnici SIPA-e gdje postupaju po usmenoj naredbi Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Prije toga su tužioci Kantonalnog Tužilaštva u Sarajevu, na čelu sa Seadom Kreštalicom, ušli u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)