Federalna inspekcija najavila pojačane kontrole, evo u kojem periodu

3
Radiosarajevo.ba
Federalna inspekcija najavila pojačane kontrole, evo u kojem periodu
Foto: FUZIP / FUIZP / Ilustracija

Federalna uprava za inspekcijske poslove u okviru aktivnosti na suzbijanju nezakonitih djelatnosti u pojedinim oblastima inspekcijskog nadzora koje su prepoznate pod pojmom sive ekonomije, počela je s akcijom pojačanih inspekcijskih nadzora u FBiH za 2024. godinu.

Naime, tržišno, turističko-ugostiteljski inspektori Federalnog tržišnog inspektorata počeli su s pojačanim nadzorom već u ponedjeljak, 4. marta, dok će im se ostali inspektori priključiti od 11. marta.

Nadzore provode mješoviti timovi Federalne uprave za inspekcijske poslove i kantonalnih inspekcijskih tijela, u skladu s "Programom pojačanih inspekcijskih nadzora na području svih kantona u Federaciji BiH za razdoblje mart – august 2024. godine".

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

Predmet inspekcijskih kontrola su, između ostalih, prometovanje roba i usluga, vođenje poslovnih knjiga, prometovanje drvnih sortimenata, promet građevinskog materijala, izdavanje fiskalnih računa, korištenje novčanih poticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, obavljanje farmaceutske djelatnosti, te nadzori u drugim oblastima iz nadležnosti 11 federalnih inspektorata.

Pojačani nadzori obavljat će se do 25. augusta ove godine, saopšteno je iz Federalne uprava za inspekcijske poslove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije