Evropska noć istraživača ponovo stiže u Bosnu i Hercegovinu

0
Radiosarajevo.ba
Evropska noć istraživača ponovo stiže u Bosnu i Hercegovinu
Foto: Evropska noć istraživača / Otkrijmo neotkriveno

Evropska noć istraživača je tradicionalna proslava naučnih dostignuća i istraživanja koja više od decenije okuplja sve ljubitelje nauke.

Evropska noć istraživača priprema poseban sadržaj za ovu godinu s centralnim događajem 27. novembra kako bi kroz online platforme, radionice, predavanja, takmičenja, eksperimente i brojne zanimljivosti mogli zajedno proslaviti nauku i otkriti neotkriveno! 

Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine 2020. istražuje naučne i istraživačke potencijale Bosne i Hercegovine kroz takmičenje srednjih škola za najbolji naučno-istraživači rad, takmičenje osnovnih škola za najbolji likovni rad, razgovore s naučnicima, virtuelne posjete laboratorijama i naučnim institutima širom Bosne i Hercegovine, lovom na blagom te brojnim drugim zanimljivim sadržajima za sve generacije! 

Svi događaji i aktivnosti će se moći pratiti putem Facebook stranice Evropske noći istraživača u Bosni i Hercegovini. 

Evropsku noć istraživača u Bosni i Hercegovini zajedničkim snagama realizuje konzorcij sačinjen od Tidea d.o.o. Banjaluka, Udruženja BALKANFILM i Instituta za hidrotehniku d.d. Sarajevo (HEIS) i Info centar Evropske unije u BiH,  u saradnji sa partnerskim organizacijama širom Bosne i Hercegovine. Evropska noć istraživača realizuje se pod pokroviteljstvom programa Evropske unije Horizont 2020. 

Program Evropske noći istraživača u Bosni i Hercegovini možete vidjeti na OVOM LINKU. 

Pogledajte promotivni video Evropske noći istraživača u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije