Pogledajte kako je izgledao Dan visokih zvanica u Butmiru

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je izgledao Dan visokih zvanica u Butmiru
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / EUFOR vježba u Butmiru

Nakon što je jučer završen terenski dio glavne godišnje vježbe EUFOR-a Brzi odgovor 2021, danas je u Butmiru održan Dan visokih zvanica, a za sutra je planirana ceremonija zatvaranja vježbe.

Podsjetimo, jučer je završen terenski dio glavne godišnje vježbe EUFOR-a Brzi odgovor 2021. Tokom tog dijela vježbe, Multinacionalni bataljon EUFOR-a (MNBN) je bio razmješten u južnim dijelovima zemlje, u Mostaru, Livnu, Čapljini, Trebinju i Bileći.

Multinacionalni bataljon je ostvario odličnu saradnju sa svim lokalnim vlastima, agencijama za provedbu zakona, Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) i Oružanim snagama BiH.

Je li otvoren put za imenovanje Marina Vukoje u Ustavni sud BiH?

Je li otvoren put za imenovanje Marina Vukoje u Ustavni sud BiH?

Ceremonija kojom je označen početak EUFOR-ove vježbe Brzi odgovor 2021 održana je 25. septembra 2021. godine. Godišnjom vježbom provjerava se sposobnost EUFOR-a da izvrši pozivanje i raspoređivanje rezervnih snaga koje se nalaze izvan Bosne i Hercegovine, a koje zemlje učesnice drže na visokom nivou pripravnosti.

U okviru EUFOR-a, Operaciju Althea trenutno čine snage 19 zemalja sa mandatom da pruže podršku BiH te pomognu u očuvanju sigurnog i stabilnog okruženja.

Napomenimo da je za danas najavljena i konferencija za novinare na kraju dvodnevne posjete generalnog sekretara EEAS-a Charlesa Friesa BiH, operativnog komandanta EUFOR-a generalpukovnika Brice Houdeta i ambasadora EU u BiH Johanna Sattlera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije