Prilična suma: Koliko novca se daje za krov Predsjedništva BiH

B. T.
Prilična suma: Koliko novca se daje za krov Predsjedništva BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine nedavno je izmijenilo odluku o odobravanju višegodišnjeg projekta "Projektovanja zgrade i sanacije i rekonstrukcije krova" u zgradi Predsjedništva BiH.

Prema izmjenama, planirana dinamika potrošnje sredstava realizirat će se u fazama, i to u 2019. godini 1.830.000 KM, a u u 2020. godini 425.000 KM.

Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Služba za zajedničke poslove institucija BiH i Ministarstvo finansija i trezora BiH. 

Rekonstrukcija krova objekta Predsjedništva BiH projekt je o kojem se govori godinama, a do sada je bilo više odgađanja radova zbog problema sa tenderima i nemogućnosti pronalska izvođača s odgovarajućom licencom. 

Predsjedništvo BiH dobija novi krov, rekonstrukcija vrijedna 1,43 miliona KM

Rekonstrukcija krova objekta Predsjedništva BiH vrijedna oko 1,43 miliona KM trebalo bi da otpočne tokom naredne sedmice, nakon nekoliko godina natezanja s tenderima i nemogućnosti pronalska izvođača s odgovarajućom licencom. Informaciju je potvrdio Siniša Perković, šef Službe za zejedničke poslove institucija BiH, navodeći da su u proteklom periodu tri tendera pala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije