Emir Suljagić se oglasio nakon informacije da Vučić kupuje raketni sistem iz Kine

5
Radiosarajevo.ba
Emir Suljagić se oglasio nakon informacije da Vučić kupuje raketni sistem iz Kine
Foto: Radiosarajevo.ba / Suljagić, Vučić i kineski FK-1

Vojska Srbije formirat će novu jedinicu u okviru 250. raketne brigade za protuzračnog dejstva koja će biti određena za prijem novog raketnog sistema FК-3 iz Кine.

Srbija će tako biti prvi korisnik ovog sistema van Кine, prenose srbijanski mediji, a ovo oružje je navodno snažnije od ruskog „Pancira”, koji je već stigao u Srbiju.

Nakon što se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić založio za modernizaciju proturaketnih sistema, na njegovu inicijativu sada je izvjesno da u Srbiju stiže FК-3.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Ova informacija je izazvala burne reakcije na društvenoj mreži Twitter, a među prvima se oglasio Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari, koji je podijelio informaciju koju je objavio portal Radiosarajevo.ba i dao svoj komentar.

On je dao svoju analizu na engleskom jeziku i tagovao američki State Department.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti, uz dozvolu autora:

"U međuvremenu, Srbija gomila sve više kineskog AA hardvera i postaje prva zemlja izvan Kine koja je postavila FK-2 AA sistem. No, drago mi je da State Department cijeni podršku Srbije u glasanju za neobavezujuću rezoluciju UN-a", napisao je Suljagić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije