Elmedin Konaković: 'Nikad mi neće biti jasno kako su Komšić i Izetbegović pristali na ovo'

23
Radiosarajevo.ba
Elmedin Konaković: 'Nikad mi neće biti jasno kako su Komšić i Izetbegović pristali na ovo'
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković oglasio se na društvenim mrežama, te komentarisao poteze prethodne vlasti u našoj zemlji u vezi s putem ka članstvu u NATO-u. 

Kako je objavio na X.com, Konaković se pita zbog čega su bivši član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, te trenutni član Predsjedništva i predsjednik DF Željko Komšić povukli određene poteze u prošlosti.

"Nikad mi neće biti jasno, a posebno danas, kako su B. Izetbegović i Ž. Komšić pristali i glasali za prijedloge Dodika i SNSD-a da BiH sa puta u članstvo u NATO, predje na trasu saradnje sa NATO-om?

Svečana sjednica Skupštine KS: Priznanja za ambasadora Namooru, Pejakovića, Barlova, Hurem...

Svečana sjednica Skupštine KS: Priznanja za ambasadora Namooru, Pejakovića, Barlova, Hurem...

Naivni, nesposobni, nespretni? Nešto drugo?", poručio je Konaković na društvenoj mreži X. 

U press konferenciji nakon sastanka s zamjenikom generalnog sekretara NATO-a Mirceaom Geoanaom, koji je održan danas, 1. februara, Konaković je imao slične poruke.

"Danas više nego ikad žalim zbog odluke prethodnih vlasti da BiH sa jasno definisanog puta punopravnog članstva u NATO-u, prebaci u kolosijek saradnje sa NATO-om.

Saradnja sa NATO-om je veoma važna, možda krucijalna za BiH, ali tu pogrešku da nemamo jasno definisan put, bez obzira što imamo i usvojene zakone koji nam to garantuju, smatram slabošću prethodnih vlasti", između ostalog je poručio Elmedin Konaković. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (23)

/ Povezano

/ Najnovije