Elmedin Konaković nakon pregovora o Izbornom zakonu: 'Volje ima samo kod stranaka većine'

9
Radiosarajevo.ba
Elmedin Konaković nakon pregovora o Izbornom zakonu: 'Volje ima samo kod stranaka većine'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjednik Naroda i Pravde (NiP) Elmedin Konaković obratio se nakon pregovora o izmjenama Ustava BiH, u svrhu mijenjanja Izbornog zakona naše zemlje, koji je održan danas, 29. januara. 

Konaković je kritikovao predstavnike stranaka koje nisu prisustvovale ovom sastanku, to jeste SDA, DF, PDP, SBiH i NES. 

"Nažalost, ono što smo vidjeli danas je da političke volje ima samo kod onih partija koje čine većinu na nivou države. Ovo danas je bio ozbiljan sastanak, nedostajali su oni koji su trebali shvatiti važnost aktuelnog trenutka za BiH", rekao je Konaković. 

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Duga kolona na magistralnom putu Žepče - Zenica

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Duga kolona na magistralnom putu Žepče - Zenica

"Shvatamo da su tehničke izmjene imperativ i da bi Schmidt mogao u jednom trenutku nametnuti. Ali, ne slažem se da bi razgovor o jednoj temi trebao isključivati razgovore o drugim temama. I otklanjanje diskriminacije je imperativ, puno je posla. Nadam se da ćemo u ritmu februara ispuniti uslove da nam se otvore pregovori", dodao je Konaković. 

Podsjetimo, sastanku su prisustvovali predstavnici vladajuće koalicije u BiH, odnosno Trojke (NiP, SDP, Naša stranka), HDZ BiH i SNSD-a. 

Više od izmjenama izbornog zakona čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije